#Fyldte chokolader

Pink Praliner

Et venindebesøg gav anledning til chokolader med et lidt mere feminint touch… Den elegante praliner curve form er underskøn med Pink Sparkle fra Valrhona. Metallic look og shine. Jeg er kæmpe fan!

Disse er fulde af min hjemmelavede havsaltkaramel. Igen!

KH fra Chokoladetossen
***

Til støbning:
360g hvid chokolade (evt. Velvet fra Callebaut)

Opskrift på saltkaramel:
200g sukker (helt alm. hvidt sukker)
1,5 dl piskefløde
50 g smør
1 tsk havsalt i flager (fx Maldon)

Fremgangsmåde:
Først varmes fløden op i en lille kasserolle (ca. til kogepunktet) og så tages denne af varmen, mens der smeltes sukker.
Nu skal sukkeret brunes til en flydende gyldenbrun karamel. Sukkeret skal helst smeltes jævnt, så det brunes i samme tempo. Det synes jeg personligt er helt håbløst. Man rører rundt og pludselig er der klumper der ikke vil smelte, så bliver det andet for mørkt i mellemtiden og panikken breder sig (helt normalt – i hvert fald i mit køkken). Men det skal nok gå alligevel, da der er en hjælp i nøden; sien! (se mere længere nede).

Når karamellen er klar, med så få klumper som muligt, tages den af varmen. Så hældes fløden i under omrøring lidt ad gangen, så karamellen absorberer fløden. Derefter kommes smørklumpen i, som røres ud i karamellen (hvis du pludselig føler massen er for kold, kan du sagtens sætte den på varmen igen til den er, som du vil have den). Når karamellen har absorberet smørret er du blot et drys salt fra at have en skøn saltkaramel.

Karamellen klumper! Hvad gør jeg?!?!

1) Når sukkeret smelter og du spotter klumper, kan du evt. tage de største op og smide ud, når du har opgivet at smelte dem.
2) Når sukker, fløde og smør er blandet sammen til en fin karamel, kan du si den inden du kommer salt i. Så er du helt sikker på den er blød som silke! (No one has to know 😉 )

One Comment

  • Karina

    Hej Helle
    Hvilken airbrush bruger du? Jeg var så heldig at få en airbrush i gave sammen med kakaosmør-farver men jeg kan ikke få det til at virke.
    Mvh Karina

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.