#Fyldte chokolader

Hyldeblomst med knas

Hyldeblomstsaften er kogt og har trukket 4 dage så NU kom tiden endelig til at lege i chokoladekøkkenet. Jeg ville gerne skabe smagen af sommer – men med hyldeblomst, som er sød og parfumeret, er det vigtigt det søde ikke kammer over .. efter min mening i hvert fald. Men jeg er heller ikke til det “hvinende søde hjørne” … Efter lang tid synes jeg den rette smag kom – og med lidt knas, som er med til at kvikke den op, blev den super lækker! 😀 Chokolade-konen er godt tilfreds 😉

Hylde-hilsner fra Fru Pedersen
***

Opskrift:
1½ dl hjemmelavet saftkoncentrat
5 hyldeblomstskærme
100 ml fløde
200 g hvid chokolade

Fremgangsmåde:
Fløden koges forsigtigt op med koncentrat og blomster-skærme. Imens smeltes den hvide chokolade roligt over vandbad.

Lad fløden små-simre nogle minutter. Fløden sies inden den røres i chokoladen. og Voilá! Hyldeblomst ganache. Smag gerne til med citron. Den skal helst have lidt syrlig umf!

Chokoladefarver:
Roxy & Rich: “Snow white” prikker og “Green Crystal”

Callabaut white crisp pearls er geniale her! Fyld toppene op med disse efter smag. Jeg havde en god portion i hver – man skal kunne mærke knasen. Derefter fyldes de op med din hjemmelavede og naturligvis helt afkølede hyldeblomst-ganache. Da ganachen er forholdsvis tynd, lader jeg dem stå natten over så de sætter sig, før jeg lægger bunden på dagen efter.

Første form tænkte jeg: det går nok! Go go go ……………… Det gjorde det altså ikke. 🙁 Suk. Så de er kasseret … til MIN MAVE! 😀 Mindre koncentrat vil gøre ganachen mere tyk, men til gengæld mister man smag. Så .. det er vidst med at finde tålmodigheden frem her.

God fornøjelse og hav nu en SKØN sommer uge fuld af solskin. Jeg tror jeg skal på hyldeblomst jagt nummer 2 …. mere saft på vej! 😀