#Andre gode sager

Hyldeblomst, sol & sommer

De varme dage holder mig fra chokoladekøkkenet, da der ganske enkelt bliver for varmt i køkkenet. Men jeg græder ikke …. Haven kalder, som jeg også elsker og den er fuld af fantastiske ting og sager, dufte og fuglkvideren. Jeg elsker det! 😀

Lige nu dominerer hyldeblomsternes duft de små lune briser… en skøn duft man næsten kan smage. Derfor blev det i dag tid til at lave hyldblomstsaft til forskellige formål. Noget til saft, noget skal blandes med bobler … & vigtigst af alt, skal noget naturligvis gøres klar til de fyldte sommerchokolader i form af hjemmelavet sirup, hyldeblomst-curd m.m.

Skynd jer afsted mens hylden blomstrer! 🙂
Kh fra Fru Pedersen
***

Opskrift:
45-50 skærme
4 økologiske citroner
2 liter vand
1kg økologisk rørsukker
4,5 spsk citronsyre (fødevaregodkendt)

Fremgangsmåde:
1) ud og find naturens ta’ selv bord – pluk de skønne skærme

Husk at redde de små dyr følger med hyldeblomsterne.. giv skærmene en rystetur i haven. Det er win/win for dig, for de små beboere og saften.

2) Kog vand og sukker op til al sukker er smeltet.
3) Tilsæt citronsyren – og herefter lidt citron skal, citronskiver (fjern evt. det hvide i citronerne, da de kan være ret bittert).. jeg lader nogle beholde det og på andre skærer jeg det fra. Balance i alt.
4) I med hyldeblomstskærmene, sørg for de er dækket af vand
5) … Tålmodighed …. Så er det nemlig på køl – 3-4 dage.
Og vupti – efter en tur gennem sien har du den skønneste sommersaft.

Jeg har hørt at man med fordel kan hælde en flaske vodka ud over pulpen, som jo sies fra. Dét skal da HELT SIKKERT prøves! .. efter sigende skal det mindst trække en uge .. så det er nu man skal igang, så det er klar til sommerens havefester 😉