#Fyldte chokolader

Hjerter med sød lakridssirup

En ny form måtte indviges. Den skal jo ikke bare ligge i skuffen …
Så her er mit bud på mælkechokoladehjerter med hjemmelavet karamel og sød lakridssirup. SÅ lækkert, hvis man altså er en af os der elsker lakrids i chokolade… <3

KH fra chokoladetossen
***

Chokolade:
360g mælkechokolade (jeg bruger den på 33,6% fra Callebaut, 823*)

Opskrift på karamel:
200g sukker (helt alm. hvidt sukker)
1,5 dl piskefløde
50 g smør

Andet:
Sød lakridssirup efter smag

Fremgangsmåde:
Først varmes fløden op i en lille kasserolle (ca. til kogepunktet) og så tages denne af varmen, mens der smeltes sukker.
Nu skal sukkeret brunes til en flydende gyldenbrun karamel. Sukkeret skal helst smeltes jævnt, så det brunes i samme tempo. Det synes jeg personligt er helt håbløst. Man rører rundt og pludselig er der klumper der ikke vil smelte, så bliver det andet for mørkt i mellemtiden og panikken breder sig (helt normalt – i hvert fald i mit køkken). Men det skal nok gå alligevel, da der er en hjælp i nøden, hvis dette sker; sien!

Når karamellen er klar, med så få klumper som muligt, tages den af varmen. Så hældes fløden i under omrøring lidt ad gangen, så karamellen absorberer fløden. Derefter kommes smørklumpen i, som røres ud i karamellen (hvis du pludselig føler massen er for kold, kan du sagtens sætte den på varmen igen til den er, som du vil have den).

Hvis du foretrækker saltkaramel er du jo blot et drys salt fra at have en skøn saltkaramel i stedet – bare 1 tsk havsalt i flager – Voilá! <3


Når skallerne er støbt og kølet en smule, sprøjtes en smule sød lakrids sirup i bunden (som er toppen). Smagen er meget kraftig, så selvom det er fristende at fylde op, bliver det hurtigt for meget. Så en lille klat efter smag og så skal de på køl igen. Siruppen må gerne være en smule kølig – for når karamellen sprøjtes i, flytter den rundt på siruppen.

Det kræver lidt øvelse – og at man er lidt hurtig til at fylde op og lukke siruppen inde nederst. Ellers bliver det noget værre rod. God fornøjelse! <3

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.