#Fyldte chokolader

Birthday Bars

På søndag fylder en rigtig god gammel ven af familien rundt. Mænd er jo generel svære at glæde med små ekstra gaver – men her kan jeg anbefale chokolade… eller en god flaske. Ham her får dog chokolade – overraskende, ikke? 😉

Jeg har kastet mig ud i en ny form, tape og airbrush. Nu skal vi male Dannebrog. Resultatet blev rigtig godt synes jeg – en stor fornøjelse at gribe dem faldende ud af formen. 😉 Vores flag er nu fint – også på en chokoladebar. 🙂 Nedenfor har jeg beskrevet fremgangsmåden og smidt en masse billeder ind, hvis man har lyst til at kaste sig ud i projektet.

Tillykke med fødselsdagen & hip hip hurra!
/Fru Pedersen
***

Første skridt er at anskaffe en god tape at arbejde med. Jeg bruger elektrikertape – og nej, det er nok ikke fødevare-godkendt, men jeg tager chancen, de få gange tape er involveret herhjemme. Fås i Jem&Fix og ethvert andet byggemarked. Jeg tror personligt vi udsættes for langt værre ting end tape der sidder i en chokoladeform 20 min +/- – Tror du ikke også? 😉 Min tape er forholdsvis bred, så jeg klippede den midt over. Satte den fast på køkkenbordets kant, klippede nogenlunde den længde af jeg regnede med at bruge (husk at tapen gerne skal stikke lidt op, så du kan få fat i den, når den skal af igen) og så klippede jeg med forsigtig hånd og NUUUJ det er svært at klippe 100 % lige… eller undgå et lille hak, eller en bue fordi tapen både giver sig og klistrer sig fast til saksen – ARGH – så ja – jeg brugte også en del forsøg… men kom da i mål til sidst. Find tålmodigheden frem her. 🙂

Når tapen er sat i formen, så sørg endelig for den sidder godt til. Sæt den godt på plads med fingeren, helt ind i kanten og evt. glat det sidste med en vatpind – MEN pas på tapens klister ikke får fat i vat… Hvis du vender formen afslører den anden side også hvor der er store og små luftlommer du skal mase ud – Nu er du klar til airbrush! Frem med “Ruby Red” fra Roxy & Rich og så bare derudad. Jeg gav mine to lag.

Når tapen trækkes forsigtigt af vil det undre mig, hvis du ikke som jeg, også oplever små områder, hvor den røde farve liiiiige har fundet et hul og sneget sig ind i. (Irriterende, når man føler man var SÅ grundig med sidste step). Nå, men det kan fjerne forsigtigt med tandstik eller vatpind. Vatpinden er også god lige at pudse efter med, men vær meget forsigtig. De skarpe linier er skrøbelige. Farven var hverken helt våd eller helt tør, da jeg trak tapen af. hvis den er helt tør og sat risikerer du, at det flager, når du trækker det af (ligesom med maling og maletape).

Når de små streger er fjernet, så godt man kan, er det frem med airbrushen igen – nu med “snow white”. Først dækkes korset og herefter hele formen. Her er det nemlig super vigtigt at farverne er knivskarpe. Med så stort et arbejde er det sidste step bare enormt vigtigt for resultatet.

Obs: Hvis du støber i hvid chokolade og tænker, at den hvide chokolade kan udgøre korset, vil jeg bare sige nej – fordi – hvid chokolade er mere “gullig” end man tror, så det er synd for skarpheden i flaget efter min mening 🙂

Færdigt resultat – HIP HIP HURRAAAAAAAA! 😀 Og inde i disse gemmer sig blød havsaltkaramel og hasselnød-praline i bunden.