#Fyldte chokolader

Lemon & ristede mandler

Igår smilede sommeren til os i lille Danmark og det inspirerede mig til at lave en sommerfrisk og syrlig variant på chokolademenuen; frisk lemon-ganache i hvid chokolade med den lune smag af ristede mandler.

De smager af syd, sol og sommer!
God weekend.

KH fra Fru Pedersen
***

Lemon-ganache:
saft fra 1½-2 modne økologiske citroner
2 tsk revet øko citronskal
100 ml fløde
200 g god hvid chokolade (jeg bruger W2 fra Callebaut)

Chokolade smeltes over vandbad og sættes til side.
Fløde, citronskal og saft fra en halv citron varmes op til omkring kogepunktet. Skallen sies fra.

Herefter hældes flødeblandingen i chokoladen i en stråle, mens der røres. Husk altid kun at røre i midten, mens ganachen samler sig og bliver flot blank. Herefter smages til med resten af citronsaften, så den bliver lige akkurat som sød eller syrlig som DU synes den skal være. 🙂

Støbning:
Støbes i: God hvid chokolade (jeg bruger W2 fra Callebaut)
1 håndfuld mandler (smuttes, hakkes og ristes) og fyldes i chokoladeskallerne før lemon ganachen sprøjtes i (se nedenfor).