#Fyldte chokolader

Passion & Mango bidder

Passion & Mango bidder

Jeg er helt pjattet med de her. De er lækre, friske og smager bare altid af en til. Med andre ord: de er farlige og afhængighedsdannende, men altid et sikkert hit hvor end de serveres.

Find også gerne din indre “Tandbørste-kunstner” frem og sprøjt eller pensl formen med en flot rød eller orange (eller begge farver) og smid lidt farverig passion uden på. Se hvordan længere nede.

Se hvordan du støber chokolader i et separat indlæg (her).

God fornøjelse.
KH Helle

***
Passion & Mango bidder (ca. 40 chokolader)
Chokoladeskaller:
360g Callebaut White W2 (Hvordan støber man chokolader – klik her)

Passionsganache:
150g hvid chokolade (jeg bruger Callebaut W2)
80 g eksotisk frugtblanding m. mango, jordbær m.fl.
3 tsk frysetørret passionsfrugtpulver (obs: kraftig smag)
60 ml piskefløde

Fremgangsmåde:
Dit fyld – Passionsganachen:
Den hvide chokolade smeltes først over vandbad. Tag den smeltede chokolade af varmen og parker den.
Dernæst koges fløde, frugter og passionsfrugtpulver op. Det skal lige op og ramme kogepunktet, men må ikke koge for længe, så den koger ind. Tages så af varmen og hældes i den hvide chokolade under omrøring. Der skal røres i midten – bare bliv ved selvom du synes det ser mystisk og skilt ud.. pludselig vil du se efter kort tid, at den samler sig til en blank masse, men der er selvfølgelig stadig frugtklumper i, så nu er det frem med stavblenderen! Giv den en ordentlig tur til den er helt jævn og glat.

Når det er blendet godt smages der til. Du kan evt. komme lidt ekstra passionsfrugtpulver i. Dette kan sagtens røres ud. Når du er tilfreds hældes ganachen direkte på en sprøjtepose, klar til afkøling i køleskabet.

TIP: Når du skal fylde dine chokoladeskaller med ganache er de en fordel massen ikke er alt for stiv. Så lad den ikke køle for længe. Den skal naturligvis føles kold, så den ikke smelter skallerne – men den skal stadig være blød i posen.

At male chokoladeformen:
Det kan gøres på mange måder – jeg har her blandet lidt rød pulverfarve op i smeltet kakaosmør og sprøjtet tilfældigt på med en tandbørste. Jeg lægger altid formen i køleskabet først, for når man sprøjter tilfældigt med små og store dråber, streger og strint – sætter det sig hurtigere i stedet for at løbe nedad siderne, selv hvis smørret er en smule for varmt (det har i hvert fald reddet mig et par gange). Hvis du stadig oplever det gør det, er det fordi kakaosmørret er for varmt – lad det køle kort inden du starter og husk – stuetemperatur er også en nedkøling.

One Comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.