#Chokoladebagværk m.m.

Pavlova med Chokoladejordbær & kiwi

En sjælden gang i mellem deler jeg en kage med jer …
Så nej, du er ikke gået forkert – Det er stadig chokoladetossen .. & det kan du se fordi der naturligvis er CHOKOLADE-overtrukne jordbær på min Pavlova. 😉

Pavlova er en lækker, let & luftig sommersag. Og den kan jo tilpasses enhver i valg af frugt, skum / creme, farve – Uendelige legemuligheder. Og selv gluten-allergikerne (som jeg havde til bords) kan være med på denne.

En lækker sag alle burde lave meget oftere!
Glædelig bagning fra Fru Pedersen
***

Opskrift (6 kageglade personer)
5 økologiske æggehvider
250g sukker
1 tsk æbleeddike (alternativt hvidvins eddike)

Fremgangsmåde:
Æggehviderne piskes til de er stive (… til de får små spidse toppe, når du løfter piskeren)

Når de er pisket stive tilføjes sukker lidt ad gangen.. mit kom i over 4-5 gange. Til sidst tilsættes eddiken – og så en den klar. En dejlig nem opskrift – det er jeg stor fan af. Less is more 🙂

For at have styr på kagens runde form kan du med fordel bruge en tallerken. Her tegner du med blyant (min var 27 cm i diameter – altså tallerknen 😉 ) Husk at vende bagepapiret så ikke det smitter af på kagen.
Så skal der smøres derudad – forsigtigt ud til kanterne. Og så skal der skabes en “rede” – en lille fordybning til at samle creme og bær i midten, så den sprøde kant stadig er synlig. Se evt. billeder nedenfor. 🙂

Bagetid & temperatur:
Bages 1 time ved 125 grader varmluft. Derefter slukker du ovnen og lader den stå 2 timer i ovnens eftervarme.

Fyld/Pynt:
Jeg piskede bare en helt almindelig, nem og hurtig flødeskum af fuld-fed piskefløde.. og ovenpå pyntede jeg med chokoladejordbær og kiwi. Men her er mulighederne virkelig mange… smag i skummet? Frugtfarve i marengsmassen? Din yndlingsfrugt? Jeg er KÆMPE fan af Pavlova!
God fornøjelse og velbekomme 🙂