#Fyldte chokolader

Nem nougat crunch

Til jul tænkte jeg – vi elsker nougat herhjemme, så mon ikke man kunne finde på noget nemt fyld til en lys chokoladeskal, som alternativ til at fylde hele fadet med klassisk julekonfekt.

Her er mit bud – nemt og hurtigt – og smager fantastisk (HELE året!)
KH Helle
***

Nougatfyld: (ca. til 2-3 forme afhængigt af størrelsen)
2 pakker nougat fx fra Odense 
Hasselnødder efter smag (cornflakes kan også bruges)

Fremgangsmåde:
Hak den mængde hasselnødder du synes passer til din mængde nougat. De må gerne hakkes groft, men ikke for groft. Hvis de bliver alt for grove får man problemer i støbningen, når man skraber bunden ren, for så “trækker man” hasselnødderne med op af nougaten med sin spatel (og ja, jeg taler af erfaring her … ).

Smelt nougaten over vandbad og hæld så de hakkede hasselnødder i og rør rundt. Når de er fint fordelt og du er tilfreds hældes massen på en sprøjtepose og lægges på køl. Så er du klar til at fylde dine skaller. Jeg anbefaler både lys og mørk chokolade til denne, men jeg fortrækker klart lys – hvis jeg skal vælge.

Husk nougaten bliver stenhård, når den er kold – så læg den ikke på køl for længe, hvis du skal støbe chokoladerne med det samme.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.