#Fyldte chokolader

Lakrids & Passion

Lakrids & Passion

Så er vi her igen – og ja, lakrids er hjertens velkommen i min chokoladeverden. Den herlige lakridssmag, piftet op af passionsfrugtens søde og syrlige væsen svøbt i en knasende hvid chokoladejakke. Løber din mund ikke i vand nu? Det gør min i hvert fald.
Afsted – Køkkenet kalder!

KH Helle
***

Chokoladeskaller:
360g hvid Callebaut chokolade (eller en anden god chokolade)
Se hvordan du støber og tempererer chokoladen her!

Lakrids & Passions ganache (ca. 2 forme)
80 g hvid chokolade
40 g Eksotiske/blandede frugter i frostblanding (fx “Vores” fra Føtex)
40 ml Piskefløde
2 tsk. Passionsfrugtpulver
40 g Sød lakrids sirup

Fremgangsmåde:
Den hvide chokolade smeltes først over vandbad. Tag den smeltede chokolade af varmen og parker den. Dernæst koges fløde, frugter, lakridssirup og passionsfrugtpulver op. Det skal lige ramme kogepunktet sådan ca. Det tages så af varmen og hældes i den hvide chokolade under omrøring. Der skal røres i midten – bare bliv ved selvom du synes det ser mystisk og skilt ud.. pludselig vil du se efter kort tid, at den samler sig til en blank masse (medmindre ganachen rent faktisk er skilt – hvis det er tilfældet, kan du forsøge at opvarme den en smule under omrøring), men der er selvfølgelig stadig frugtklumper i, så nu er det frem med stavblenderen! Giv den en ordentlig tur til den er helt jævn og glat. Smag til og hæld herefter på sprøjtepose og læg denne på køl. Så er du klar til at fylde dine chokoladeskaller.

Jeg vælger typisk at støbe alt med lakridsfyld i hvide- eller mælkechokoladeskaller. Jeg dekorerer skallerne med sort pulverfarve blandet op i kakao smør enten som dryp, sprøjt eller som disse hvor jeg lod chokoladen og farven blende lidt sammen. Det gøres ved at støbe mens kakaosmøret er “for varmt” / ikke helt har sat sig. Udfaldet er slet ikke til at styre i forhold til mønstre.


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.