#Fyldte chokolader

Dulce de leche

Fyldte chokolader

Hård udenpå og blød indeni. En herlig bid, mild i smagen og blød i munden.
Dog synes jeg smagen er så mild, at den lækre mørke chokolade næsten overtager smagen – derfor vil jeg lege mere med dulce de leche-cremen næste gang, i forhold til smag og måske tilføre en anden ganache.

Byd gerne ind med en kommentar, hvis du har en idé eller selv eksperimenterer. Hav en dejlig koge-dag.

KH Helle
***

Dulce de leche:
Med det sydlandsk-klingende navn bliver man forført… Jeg har hørt om det 100 gange og tænkt; hvad er det som på spansk betyder noget med noget sødt; dulce og mælk; leche .. og tænkt: “det er sikkert mega svært at finde i en butik”…  eller der er vidst noget med, at man skal koge noget for at det bliver til det… Og er kondenseret mælk er det samme – eller hvad? ARGH! Hvis du også er småforvirret – så se med her.

Da jeg tog mig sammen og læste om det, viste det sig at:
1) Det hele starter med sødet kondenseret mælk på dåse (bonusinfo: det er vigtigt det er sødet ellers karamelliserer det ikke)
2) Det skal koges/simre i ca. 3 timer
3) Køletiden er min. 1 time (For din egen sikkerheds skyld!)
4) Indholdet i dåsen går fra sødet mælk til karamel uden anden indsats en tid, tålmodighed og komfurkraft (#NEMT)
5) Du skal passe på i processen – under kogning skal dåsen altid være dækket af vand, da den ellers kan eksplodere.
6) Du må aldrig åbne dåsen, når den er brandvarm, da den kan eksplodere pga. trykket. Vent derfor min. en time som pkt. 3 siger.
7) Det slet ikke er svært at finde og købes i alm. dagligvarebutikker (jeg købte mine i Føtex)
8) Der er delte meninger om det bør koges direkte i dåsen, da man ikke med sikkerhed kan udelukke, at dåsen afgiver dårlige/skadelige stoffer – derfor skal den i den perfekte verden koges i et sylteglas el. lign. i stedet.
9) Hvis du vælger at koge det i dåsen, så husk at tage papiret af først.

Overraskelse:
En enkelt lille dåse giver overraskende meget karamel-masse – så når du fylder dåsens indhold i en sprøjtepose, kan du snildt fylde 2-3 chokoladeforme (afhængigt af størrelsen).


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.