#Fyldte chokolader

Dråber med saltlakrids

Dråber med saltlakridsganache

Nogle (læs: jeg) elsker lakridens invasion i chokoladegalaksen, mens andre (læs: min mand) mener det burde straffes med bøde at blande de to ting.
Vi er på den måde et godt match, da disse kan ligge i køleskabet uden jeg skal frygte at han forgriber sig på dem. At jeg så næsten selv spiser dem hurtigere end jeg kan lave dem, er jo så et andet problem, men et godt tegn på en chokolade-succes.

Hvis du også er fan af at blande lakrids og chokolade, så kast dig ud i denne. Det vil du ikke fortryde.

KH Helle
***

Chokolademængde:
360g hvid Callebaut chokolade (?)

Mængder er svære at vurdere – og baseret på min erfaring fra alle de opskrifter jeg selv har prøvet, er det meget få der har passet – Så start fx med 360g og se om du har for lidt/for meget og om du støber en eller to forme ad gangen, hvor tyk en chokolade skal du foretrækker samt hvor store støbehullerne er i formen du har valgt, hvilket naturligvis spiller en stor rolle. Hvorfor lige 360? Tjo … tallet er bare dejligt nemt at dele i 3, når der skal vejes i hhv. 2/3 og 1/3 og det passer sådan cirka.

Saltlakrids ganache (ca. 2 forme):
80 g hvid chokolade
40 g bærblanding  (fx “Vores blanding” fra Føtex [frost])
40 ml Piskefløde
30 g Sød lakridssirup
3 spsk. Saltlakridssirup

Fremgangsmåde:
Den hvide chokolade smeltes først over vandbad. Tag den smeltede chokolade af varmen og parker den. Dernæst koges fløde, frugter og sød lakridssirup. Det skal lige ramme kogepunktet sådan ca. Det tages så af varmen og hældes i den hvide chokolade under omrøring. Der skal røres i midten – bare bliv ved selvom du synes det ser mystisk og skilt ud.. pludselig vil du se efter kort tid, at den samler sig til en blank masse, men der er selvfølgelig stadig frugtklumper i, så nu er det frem med stavblenderen! Giv den en ordentlig tur til den er helt jævn og glat.

Smag til med saltlakridssiruppen til sidst og se hvor meget lakridssmag du er til. Hvor kraftig siruppens smag er, afhænger af hvilket mærke du har købt. Og hvem elsker ikke at smage sig frem?

TIP: Overskydende ganache holder sig fint i køleskabet, hvis du ikke kan nå at støbe næste omgang chokolader før næste weekend!

Disse har i øvrigt også fået en kunstnerisk overhaling a la tandbørste-picasso med sort pulverfarve (blandet op i smeltet kakaosmør). Det pynter så fint, når der leges med hvid chokolade – og især når formen er helt glat som fx dråben jeg har valgt her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.