#Fyldte chokolader

Piña Colada til Nytårsfesten

Jeg har længe overvejet at lave en “cocktail chokolade”… men hvordan og hvilken… Jeg er stor fan af Piña Colada – så hvorfor ikke bare kaste sig ud i det? Grundstenene: Ananas, kokos, rom.. og så noget hvid chokolade. Så skal der leges med smage – ren innovation i køkkenet – det er SÅ sjovt at prøve sig frem, well…. især når det lykkes. Og her kommer nu en succes jeg kan dele med jer i form af en super opskrift, der er et hvert nytårsbord værdigt!

Afsted mod køkkenet og rigtig godt Nytår! Skål i chokolade.
Kh fra FruPedersen

****

Piña colada-ganache:
150ml fløde
5 spsk hjemmelavet rom-kokos-blanding (opskrift længere nede)
200g hvid chokolade

Fremgangsmåde:
Fløde og rom-kokos varmes op til kogepunktet og skal så og simre et par minutter eller 5. Imens smeltes den hvide chokolade forsigtigt over vandbad. Fløde/kokos/rom-blanding hældes i chokoladen under omrøring – altid fra midten og ud til den er blank og smuk. Så er den klar til at komme i sprøjtepose og på køl med det samme.

Rom-kokos-blanding:
Hæld ca 7-10 spsk kokosmel i en bøtte – og overhæld med hvid rom og 1½ spsk sukker (skal dække kokosbunken – eller meget tæt på). Jeg lod mit stå og trække knap 24 timer. Det lugtede MEGET sprittet, men jeg tænkte, at det i kampen mod den søde smag af hvid chokolade også havde brug for lidt ekstra umf! Og det viste sig (heldigvis) at være den rigtige beslutning! 🙂

Hjemmekogt ananassirup:
Jeg startede med 6 dl ananas juice, som skal koges ind til ca. 1/3. Jeg kogte det lidt ekstra ind for en ekstra god kraftig smag af ananas samt en tykkere konsistens. Så snart den er kogt ind skal den blot i sprøjtepose og på køl.

Her er lidt proces-billeder. Jeg valgte at giver dem lidt gule nuancer samt silver-pearl og støbte dem i hvid chokolade. Skallerne fik først et skud ananassirup og derefter piña colada ganachen.

De stod i øvrigt natten over, før der kunne støbes bund, da ganachen var for blød til at kunne bære bunden. Alkoholen driller jo lidt i den sammenhæng, men dejlig er den – heri en lækker og blid eftersmag af rom. HAPS!