#Fyldte chokolader

Kirsebærtoppe med portvin

Det blæsende efterår gjorde, at jeg virkelig kom i hyggestemning, og hvad er mere hyggeligt end jul? Derfor tænkte jeg at det var tid til at prøve kræfter med at skabe en ny fyldt chokolade til julesamlingen med Amarena Kirsebær, portvin og ristede hasselnødder. Varme smage og lidt lune fra portvinen, som kommer snigende ud af det saftige bløde Amarena kirsebær.

Og eftersom opskriften følger nedenfor, gik det ret godt. Mit smagsdommerpanel har godkendt den, så jeg er tryg ved at dele den med jer. De kommer i hvert fald på vores julegodtebord i år. Det er helt sikkert!

Kh fra FruPedersen
***

Opskrift, fyld:
100g god hvid chokolade (jeg bruger Callebaut W2)
1/2 dl fløde
6-7 spsk portvin
3 spsk lage fra Amarena Fabbri kirsebær (den hvide krukke med blåt mønster)

Fløden varmes op med lage og portvin. Den varme blanding hældes over den hvide chokolade (hakket eller i perler) og rør godt fra midten og ud.

Tag antallet af kirsebær op af Amarena krukken du skal bruge til de fyldte chokolader (1 pr hul) og læg dem i portvin natten over så de får suget godt med portvin.

Fremgangsmåde til fyldning:
1. lidt ganache
2. et kirsebær i
3. drys af ristede hasselnødder
4. lidt ganache til at toppe det op, så du ender i rette afstand fra bunden plus at bunden dermed bliver jævn. Den bliver alt for tyk, hvis chokoladen bare vælter ned igennem nødderne.

Færdigt resultat til julebordet. Jeg har malet med chokoladefarver fra Roxy & Rich; Antique Gold, Golden Pearl (begge til prikkerne) og Cardinal Red.