#Fyldte chokolader

Roser af lys chokolade & saltkaramel

Jeg har leget en del med saltkaramel på det sidste og hold nu fast det er lækkert. Jeg har efterhånden fundet frem til en relativt simpel, hurtig og lækker opskrift på karamel med havsalt.

Jeg har malet formen med kakaosmør i rød og guld før skallerne er støbt i mælkechokolade. Små skinnende roser.
God støbning!

KH Helle
***

Opskrift på saltkaramel:
200g sukker (helt alm. hvidt sukker)
1,5 dl piskefløde
50 g smør
1 tsk havsalt i flager (fx Maldon)

Fremgangsmåde:
Først varmes fløden op i en lille kasserolle (ca. til kogepunktet) og så tages denne af varmen, mens der smeltes sukker.
Nu skal sukkeret brunes til en flydende gyldenbrun karamel. Sukkeret skal helst smeltes jævnt, så det brunes i samme tempo. Det synes jeg personligt er helt håbløst. Man rører rundt og pludselig er der klumper der ikke vil smelte, så bliver det andet for mørkt i mellemtiden og panikken breder sig (helt normalt – i hvert fald i mit køkken). Men det skal nok gå alligevel, da der er en hjælp i nøden; sien! (se mere længere nede).

Når karamellen er klar, med så få klumper som muligt, tages den af varmen. Så hældes fløden i under omrøring lidt ad gangen, så karamellen absorberer fløden. Derefter kommes smørklumpen i, som røres ud i karamellen (hvis du pludselig føler massen er for kold, kan du sagtens sætte den på varmen igen til den er, som du vil have den). Når karamellen har absorberet smørret er du blot et drys salt fra at have en skøn saltkaramel.

Karamellen klumper! Hvad gør jeg?!

1) Når sukkeret smelter og du spotter klumper, kan du evt. tage de største op og smide ud, når du har opgivet at smelte dem.
2) Når sukker, fløde og smør er blandet sammen til en fin karamel, kan du si den inden du kommer salt i. Så er du helt sikker på den er blød som silke! (No one has to know 😉 )



3 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.